Voor het laatste nieuws volg ons op:

wie zijn wij?

onze geschiedenis

Even voorstellen;

Wij zijn Stichting Maandagavond comité uit De Kwakel. Het begon ooit in 2007 met een uitje van een hele delegatie vrienden en vriendinnen naar Naarden Vesting. Onze vriend Peter de toenmalig eigenaar van de Cafetaria Family in Naarden Vesting had ons uitgenodigd voor een plaatselijk festijn, 

het zogenaamde “Vlettentrekken” Wat we daar zagen bracht ons op het idee om dit in De Kwakel te gaan organiseren. Dat zou dan moeten gebeuren op de Maandagavond van de Kermis in De Kwakel. In onze herinnering was er n.l. vroeger altijd een avondspel op Maandag tijdens de Kwakelse Kermis…

Eerst was alleen Ron enthousiast maar kon ons daarna ook overtuigen en werd “Het Maandagavond comité” geboren.

Met 7 vrienden vormden wij destijds de organisatie Charles, Hans, Ron, Peter, Rene, Arjan en Gerrino.

Na wat snelle vergaderingen en een ieder die wat kon regelen werd het eerste “ Kwakels Vlettentrekken” georganiseerd.

Wat toen klein begon is een waar begrip geworden.

We hadden toen de gedachte om na 10 Jaar op het hoogtepunt te stoppen. In zomer van 2016 net voor de laatste editie van het evenement werden we geconfronteerd met de ziekte en het overlijden van een van onze vriend en mede oprichter Charles Omtzigt… De laatste editie is toen georganiseerd op 5 September 2016.

Na een klein jaar van stilte kwam er weer een idee uit de koker van Ron, we moeten een Stichting beginnen zei Ron. Dus op 29 Juni 2017 werd Stichting Maandagavond comité opgericht! De gedachte erachter was dat we dan wat nieuwe evenementen konden starten. Na wat avonden vergaderen en inspiratie opdoen (bier drinken) werd het idee van een openlucht evenement met live muziek  “Het Kwakel Open Air Festival” bedacht.

Het bestuur werd uitgebreid met Huub waarna  “Stichting Maandagavond comité” compleet was. Op 9 Juni 2018 was de eerste editie van het evenement, en op 15 Juni 2019 de tweede.

Wij hebben net als iedereen 2 jaar geduld moeten hebben maar hebben er ontzettend veel zin in. En is het op Zaterdag 11 Juni 2022 tijd voor de 3e editie van het Festival.